Optimus Food leikkasi K-Citymarket Launeen hävikistä kolmanneksen!

 

“Terve! Kertoisitko lyhyesti itsestäsi sekä urastasi kauppiaana? Eli kuka olet ja mitä teet?”

– Terve! Nimi on Mikko Puhakka ja olen kauppiaana Lahden K-Citymarket Launeessa tällä hetkellä. Oma ura päivittäistavarakaupassa alkoi jo vuonna 2000 ja kauppiaana olen toiminut vuodesta 2007 lähtien.

 

Hävikkimme onkin pienentynyt vajaassa vuodessa lähes kolmanneksen.

“ Optimus Food on ollut käytössänne nyt 10 kuukautta. Oletteko saaneet hyvän näppituntuman siitä, miten koko homma toimii?”

– Kyllä, tällä hetkellä Optimus Food on ollut käytössämme vajaan vuoden ja täytyy sanoa, että kokonaisuutena olemme olleet erittäin tyytyväisiä siihen, minkälaisia parannuksia se on päivittäiseen toimintaamme tuonut. Pyrimme totta kai myös omavaraisesti pienentämään kauppamme hävikkiä ja yhdessä Optimus Foodin kanssa hävikkimme onkin pienentynyt vajaassa vuodessa lähes kolmanneksen.

Ei tarvitse myydä sitä kuuluisaa ei-oota.

– Optimus Foodin sekä Juhan henkilökohtainen panos on myös ollut merkittävänä tekijänä siinä, että olemme onnistuneet vähentämään tyhjien hyllypaikkojen määrää myymälämme puolella. Itse henkilökohtaisesti pidän tästä kaikkein eniten, koska se luonnollisesti edesauttaa positiivisen asiakaskokemuksen syntymistä. Ei tarvitse myydä sitä kuuluisaa ei-oota.

“Yksi Optimus Foodin missioista on päivittäistavarakaupan ohjaaminen kohti ekologisempia toimintamalleja, miten tämä on mielestäsi toteutunut?”

– On totta kai päivän selvä asia, että ekologisempia toimintamalleja on kehitettävä tulevaisuudessa ja hävikin pienentäminen on askel oikeaan suuntaan.  Elintarvikkeiden roskiin heittäminen on asia jota pyrimme välttämään kaikin mahdollisin keinoin. Olenkin siis innolla seurannut miten jätemäärämme ovat viimeisen vuoden aikana pienentyneet.

Juhan oma kokemus päivittäistavarakaupasta auttaa häntä samaistumaan palvelun käyttäjään, jonka vuoksi Optimus Foodin kehitys pyörii juuri oikeiden ydinalueiden ympärillä.

Miten ohjelmiston käyttöönotto sujui teillä ja miten Optimus Foodin puolelta on hoidettu ohjelmiston & konseptin ylläpito?

– Ihan ensiksi pitää mainita, että olemme todella tyytyväisiä siihen, miten Optimus Food on hommaa hoitanut ja miten paljon on oltu apuna ohjelmiston ja prosessien käyttöönotossa. Osastovastaavien kanssa käydyt henkilökohtaiset keskustelut sekä ideointi on tehostanut toimintaamme myymälän sekä varaston puolella.

Juhan oma kokemus päivittäistavarakaupasta auttaa häntä samaistumaan palvelun käyttäjään, jonka vuoksi Optimus Foodin kehitys pyörii juuri oikeiden ydinalueiden ympärillä.

Olemme niin sanotusti asian ytimessä ja rahalliset säästötkin ovat tähän asti olleet jo mittavia.

“Kerro vielä millä fiiliksillä jatkatte tästä eteenpäin?”

– Optimus Food on erittäin tarkkaan mietitty palvelu, joka iskee keskitetysti juuri suurimpiin, hävikkiä koskeviin ongelmakohtiin. Olemme niin sanotusti asian ytimessä ja rahalliset säästötkin ovat tähän asti olleet jo mittavia.

Jäämme innolla odottamaan jatkuvan yhteistyömme tuloksia!

Ota yhteyttä

040 574 8769
juha.ketola@kauppavalmennus.com

Yhteydenottopyyntö

Kauppavalmennus Oy

Juha Ketola
Toimitusjohtaja, valmentaja
Puh. 040 574 8769
juha.ketola@kauppavalmennus.com